Medya ve Sinema-TV

Yapay zeka ile ilk çizgi diziyi Çin hazırladı: Qianqiu Shisong

Qianqiu Shisong, yapay zeka ile yapılan ilk çizgi film dizisi ve 26 bölümden oluşuyor. Çin Klasiklerinden yararlanılarak hazırlanan dizi yakında gösterime girecek....

Yapay zeka ile ilk çizgi diziyi Çin hazırladı:  Qianqiu Shisong

Çin, ilk yapay zeka yapımı çizgi film serisini piyasaya sürüyor
26 bölümlük dizi, Qianqiu Shisong, Şangay Yapay Zeka Laboratuvarı'nın yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlandı
Riyaz ul Haliq |
28.02.2024 - Güncelleme : 29.02.2024
Çin, ilk yapay zeka yapımı çizgi film serisini piyasaya sürüyor

,

Çin, yapay zeka tarafından üretilen ilk çizgi film serisini başlattı.

Yapay zeka ile üretilen ilk çizgi dizi Qianqiu Shisong Çin Medya Grubu (CMG) ve Şanghay Yapay Zeka Laboratuvarı (SAIL) işbirliğiyle hayata geçirildi. Yapay zeka eseri İizgi dizi Qianqiu Shisong, her biri yaklaşık yedi dakika süren 26 bölümden oluşuyor ve klasik Çin eserlerinden ilham alarak, bu eserlerin derinlikli arka plan hikayelerini seyirciyle buluşturmayı amaçlıyor

Üretken yapay zeka (GenAI) hizmetlerinin yardımıyla hazırlanan 26 bölümlük Qianqiu Shisong dizisi, ilk olarak Pazartesi günü devlet yayıncısı China Media Group (CMG) tarafından yayınlandı.

Yayıncının video ve ses arşivlerinden oluşan CMG Media GPT'nin yanı sıra Şanghay Yapay Zeka Laboratuvarı'nın (SAIL) yapay zeka teknolojisi kullanıldı.

SAIL, South China Morning Post gazetesine göre, GenAI'nin "sanat tasarımından video oluşturmaya ve post prodüksiyona kadar Qianqiu Shisong'un üretim sürecinin her aşamasında kullanıldığını" söyledi.

SAIL, "CMG Media GPT, animasyon yapımcılarına karakter ve sahne tasarımları için düşük maliyetli ve etkili bir konsept tasarım aracı sağlıyor" dedi.

China Media başkanı Shen Haixiong şunları söyledi: "Teknolojik inovasyonu daha derinlemesine araştıracağız, interneti ve yapay zekayı kucaklayacağız… [ve] yeni bir tür uluslararası ana akım medya için 'güçlü bir motor' ve 'itici güç' oluşturacağız."

Çin hükümeti, merkezi devlete ait işletmelerde yapay zekanın geliştirilmesini ve kullanımını teşvik etmek için yetkililere baskı yaptı.

Bu arada, dünya çapında türünün ilk etkili kararında, bu hafta bir Çin mahkemesi, yapay zeka tarafından üretilen bir hizmetin telif hakkı ihlali davasında karar vererek, AI hizmet sağlayıcıları tarafından oluşturulan içeriğin telif hakkını ihlal edip etmediği konusundaki tartışmaya hukuki bir yanıt sağladı. .

Yorumlar